Αισθητική
Comments Off
Βαθύς Καθαρισμός

Βαθύς καθαρισμός προσώπου…. ο παρεξηγημένος!

Στο άκουσμα και μόνο του όρου ‘’βαθύς καθαρισμός’’ δεν είναι λίγοι εκείνοι στο μυαλό των οποίων έρχεται η εικόνα ενός δραματικά ερεθισμένου προσώπου, γεμάτο σημάδια και η σκέψη ότι θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Κάτι τέτοιο όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα!

Η εικόνα που θα πρέπει να περιμένουμε μετά το τέλος ενός καθαρισμού είναι μια ελαφριά υπεραιμία (η οποία αναμένεται να έχει φύγει μέχρι το πολύ την επόμενη μέρα) σε ένα κατά τα άλλα φωτεινό και ξεκούραστο πρόσωπο.

Ας δούμε όμως τι είναι ο βαθύς καθαρισμός…
Είναι μία διαδικασία κατά την οποία η αισθητικός χρησιμοποιεί ειδικά επαγγελματικά μηχανήματα καθώς και καλλυντικά-θεραπευτικά προιόντα με σκοπό την απομάκρυνση των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα.

Είναι μία διαδικασία κατά την οποία η αισθητικός χρησιμοποιεί ειδικά επαγγελματικά μηχανήματα καθώς και καλλυντικά-θεραπευτικά προιόντα με σκοπό την απομάκρυνση των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα.
Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, είναι απαραίτητος σε όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα όμως στα λιπαρά και ακνεικά δέρματα όπου εκεί θα πρέπει να εκτελείται και με μεγαλύτερη συχνότητα ώστε η επιδερμίδα να διατηρείται σε μια σταθερά καλή κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ακολουθούνται τα παρακάτω στάδια…
1. Απομάκρυνση των ρύπων ή/και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν ή άλλο ειδικό καθαριστικό.
2. Εφαρμογή απολεπιστικού προιόντος (σε περίπτωση ενεργούς ακμής ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση απολεπιστικού προιόντος το οποίο περιέχει κόκκους) με σκοπό την απομάκρυση των νεκρών κυττάρων και την ευκολότερη απομάκρυνση του σμήγματος στη συνέχεια
3. Με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος (Vapeur) προχωράμε στη διάνοιξη των πόρων μέσω της εφαρμογής του συνδυασμού ατμού-όζοντος για 20 λεπτά.
4. Σε αυτό το στάδιο με ειδικές απαλές πιέσεις γίνεται η εξαγωγή του σμήγματος.
5. Μετά την εξαγωγή του σμήγματος είναι απολύτως απαραίτητη η αντισηψία του δέρματος η οποία γίνεται με τη βοήθεια της ειδικής συσκευής των υψίσυχνων ρευμάτων. (Μη σας ξεγελάει η λέξη ρεύμα….δεν πονάει καθόλου, μα καθόλου!!!)
Σε αυτό το σημείο θα σταθούμε λίγο παραπάνω για να εξηγήσουμε γιατί είναι μείζονος σημασίας αυτό το στάδιο. Μετά την εξαγωγή του σμήγματος το δέρμα έχει ανοιχτούς πόρους και είναι εππιρεπές σε μολύνσεις. Τα υψίσυχνα ρεύματα λοιπόν, κλείνουν τους πόρους ενώ ταυτόχρονα απολυμαίνει και καταπραύνει την επιδερμίδα. Επίσης αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την λειτουργία των αδένων μέσω της οξυγόνωσης που προσφέρει και επαναφέρει την τιμή του pH στα φυσιολογικά επίπεδα.
6. Εφαρμόζουμε μασσάζ προσώπου (με εξαίρεση τα ακνεικά δέρματα όπου αντενδείκνυται) το οποίο αυξάνει τη ροή του αίματος, μειώνει το στρες και βοηθάει στο να δείχνει η επιδερμίδα μας λαμπερή και φωτεινή!
7. Στη συνέχεια γίνεται επιλογή και εφαρμογή μάσκας ανάλογα πάντα με τις εκάστοτε ανάγκες του δέρματος.
8. Στο τελευταίο στάδιο γίνεται εφαρμογή ορού, κρέμας καθώς και αντηλιακού προιόντος.

Μετά τον καθαρισμό…
Για τις επόμενες 24 ώρες μετά τον καθαρισμό προσώπου επιβάλλεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα εξής…

Αποφύγετε το μακιγιάζ (πούδρα-ρουζ- μέιπ απ), την ηλιακή και κάθε άλλου είδους ακτινοβολία (Laser), επίσης την έντονη σωματική άσκηση καθώς ο ιδρώτας μπορεί να μολύνει την επιδερμίδα.

Επίσης αποφύγετε τη χρήση προιόντων τα οποία περιέχουν στη σύστασή τους οξέα. Κάντε χρήση προιόντων τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στον τύπο και στις ανάγκες του δέρματός σας.
Χρησιμοποιείστε καθαρή μαξιλαροθήκη και καθαρή πετσέτα για το πρόσωπο.

Ο καθαρισμός προσώπου μπορεί να ωφελίσει τα μέγιστα εφόσον όμως γίνεται από επαγγελματία αισθητικό η οποία γνωρίζει σε κάθε περίπτωση τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης των αναγκών του κάθε τύπου δέρματος ώστε ο καθαρισμός να αποτελέσει μια ευχάριστη, θεραπευτική και χαλαρωτική εμπειρία που θα αξίζει να επαλαναλάβετε!

X