Δερματολογία
Comments Off
Ευρυαγγείες

Με τον όρο αγγειακές βλάβες (ευρυαγγείες) εννοούμε τα διεσταλμένα τριχοειδή  αγγεία, τα οποία εντοπίζονται σε συγκεκριμένα σημεία του δέρματος  όπως το πρόσωπο και τα πόδια, δημιουργώντας έτσι μια αντιαισθητική εικόνα.
 
Οι αγγειακές βλάβες οφείλονται σε μόνιμη διαστολή, υπερπλασία ή νεοσχηματισμό των τριχοειδών αγγείων του δέρματος.
 
Ο μηχανισμός δράσης του L.H.E. όσον αφορά την εξάλειψη των αγγειακών βλαβών, έγκειται στην επιλεκτική δράση του φωτός στον χρωμοφόρο ιστό-στόχο του αγγείου, την οξυ-αιμογλομπίνη, που έχει ως σκοπό την αλματώδη αύξηση της θερμοκρασίας και την καταστροφή του αγγείου, χωρίς ωστόσο να προκαλεί βλάβη στους γύρω ιστούς. Αυτό σημαίνει ότι οι αγγειακές βλάβες εξαλείφονται χωρίς να μένουν σημάδια στο δέρμα!
 
Λόγω της πιθανής επανεμφάνισης των αγγείων στην ίδια περιοχή,  η πρωτοπορία LHE συνεχίζεται:
Η θερμική ενέργεια απορροφάται άμεσα από τα πλούσια σε κολλαγόνο αγγειακά τοιχώματα, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των δεσμίδων κολλαγόνου, που ισοδυναμεί με τη συνολική συρρίκνωση-συστολή των αγγείων, την μειωμένη αιμάτωσή τους και τη σταδιακή αποδρομή τους.
 
Συνεπώς, η ολοκληρωμένη εφαρμογή και δράση της φωτοανάπλασης έχει ολοκληρωθεί, εφόσον τα αγγεία έχουν επιλεκτικά καταστραφεί, αφήνοντας ανέπαφο τον παρακείμενο υγιή ιστό, ελαχιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα επανεμφάνισής τους

X