Αισθητική
Comments Off
Μελαγχρωματικές Βλάβες – L.H.E.

Η μεγάλη συγκέντρωση μελανοκυττάρων στην κεράτινη στοιβάδα του δέρματος, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και ως αποτέλεσμα ορμονικών μεταβολών, οδηγεί στην εμφάνιση δυσχρωμιών.

Η επιλεκτική φωτοθερμόλυση δρα στον χρωμοφόρο ιστό-στόχο: τη μελανίνη. Όμως από μόνη της αυτή η δράση δεν είναι αρκετή. Η σχετική αναλογία της μελανίνης στο δέρμα συχνά είναι συγκρίσιμη με αυτή των μελαγχρωματικών βλαβών (ιδιαίτερα σε σκούρους φωτότυπους). Ως ακολούθως, χάνεται το προτέρημα της επιλεκτικής δράσης, συνοδευόμενη με πεπερασμένη αποτελεσματικότητα.

Τη λύση όμως μας δίνει η συνδυαστική δράση L.H.E. !

Με την παράπλευρη χρήση της θερμότητας (χρήση της συνδυαστικής παλμοσειράς), βελτιστοποιείται η απορρόφηση φωτονίων από την μελαγχρωματική βλάβη και η θερμοκρασία γύρω επιδερμίδας δεν ξεπερνά καν τους 37ΟC! Με την έναρξη λοιπόν της θερμότητας αυξάνεται σημαντικά η θερμοκρασία πάνω στη μελαχρωματική βλάβη (75ΟC) και επιτυγχάνεται η καταστροφή της.

Η συνδυαστική δράση του φωτός και της εκπεμπόμενης θερμότητας από την πηγή L.H.E. είναι αθροιστική και ικανή να ξεπεράσει με ασφάλεια το κατώφλι της μη αντιστρέψιμης βλάβης που προκαλείται από την αλματώδη άνοδο της θερμοκρασίας στον στόχο, λόγω της εξάχνωσης των συσσωματώσεων μελανίνης στη μελαγχρωματική βλάβη, ενώ παράλληλα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία της επιδερμίδας.

Η αποκατάσταση γίνεται απόλυτα ελεγχόμενα και χωρίς κίνδυνο βλάβης ή δυσχρωμίας του υγιούς ιστού, διότι με κάθε συνεδρία επιτυγχάνουμε τη βέλτιστη επιλεκτική εξάχνωση της βλάβης, ανάλογα πάντα με το βάθος και την έκτασή της.

Η μέθοδος φωτοανάπλασης L.H.E. είναι η πλέον μη επεμβατική θεραπεία η οποία ενδείκνυται για σύσφιξη, λεπτές γραμμές και ρυτίδες έκφρασης. Στόχος της θεραπείας είναι η σημαντική βελτίωση της κλινικής και αισθητικής εικόνας της επιδερμίδας, προσδίδοντας υγιή και νεανική λάμψη.

Ο μηχανισμός δράσης του L.H.E. αφορά στην εκλεκτική απορρόφηση της ενέργειας (Light + Heat) από το χόριο (σημείο όπου παράγεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη μέσω των ινοβλαστών) και η ελεγχόμενη δημιουργία ‘’βλάβης’’ με αποτέλεσμα την κινητοποίηση του αυτόνομου μηχανισμού επούλωσης του ίδιου του δέρματος.

Το φαινόμενο της φωτοανάπλασης ολοκληρώνεται με την παραγωγή νέου κολλαγόνου το οποίο αντικαθιστά το παλαιό ‘’γηρασμένο’’, χωρίς τις παρενέργειες της φωτοευαισθησίας, των τραυματισμών και χωρίς τη στέρηση κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Η εμφάνιση του φαινομένου της νεοκολλαγονογένεσης επιφέρει δομικές αλλαγές που υποστηρίζουν καλύτερα την επιδερμίδα και κάνουν το δέρμα να φαίνεται αλλά και να είναι νεότερο και πιο υγιές!

X