Αισθητική
Comments Off
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο καιρός περνά και φτάσαμε αισίως στα πρόθυρα του καλοκαιριού και τι καλοκαιριού! Ενός καλοκαιριού που μας βρίσκει στο τέλος μιας καραντίνας και στην ύφεση μέχρι νεοτέρας, μιας πανδημίας…..που κακά τα ψέμματα μας άφησε πίσω στο θέμα της φροντίδας του εαυτού μας σε πολλαπλούς τομείς….ευτυχώς ο δερματολόγος είναι εδώ δίπλα μας για να διορθώσει τις ατέλειες και τις ανορθογραφίες του εαυτού μας που προέκυψαν από την καραντίνα….

Στο θέμα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας, προλαβαίνουμε να κάνουμε μία ή δύο συνεδρίες πριν καλοκαιριάσει για τα καλά, με το κορυφαίο μηχάνημα λέιζερ αποτρίχωσης, τον Αλεξανδρίτη, που εξαχνώνει άμεσα τις τρίχες και υπόσχεται ένα λείο και λαμπερό δέρμα…

Επίσης, με την καραντίνα ενδεχομένως να υπήρξε μια αύξηση του σωματικού βάρους και εναπόθεση λίπους, όπως και επιδείνωση της κυτταρίτιδας και χαλάρωση στο σώμα. Όλα αυτά αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στο δερματολογικό ιατρείο με διάφορες τεχνικές. Το τοπικό λίπος, αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία, όπου με την βοήθεια κάνουλας, αφαιρείται καθαρό λίπος αφού το διάλυμα της διογκωτικής αναισθησίας που χρησιμοποιούμε, εγγυάται μια ασφαλή, αναίμακτη και αποτελεσματική πράξη. Άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης του τοπικού λίπους που μπορούμε να δοκιμάσουμε, είναι η κρυολιπόλυση όπως και λιπολυτικές ενέσεις.

Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται εκτός φυσικά από την κατάλληλη διατροφή, την αποτελεσματική ενυδάτωση και την άσκηση, με την βοήθεια ειδικής συσκευής,με την οποία αποκολλούμε τις ινώσεις που δημιουργούν τα χαρακτηριστικά εντυπώματα της κυτταρίτιδας δίκην «φλοιού πορτοκαλιού». Επίσης, υπάρχουν κοκτέιλ ενέσιμης μεσοθεραπείας όπως και peelings με ειδικές ουσίες που προκαλούν αναδιάταξη των ινών του κολλαγόνου και μέσα από ειδικά πρωτόκολλα βελτιώνουν την εικόνα της κυτταρίτιδας και αντιμετωπίζουν και την χαλάρωση. Επίσης το ecopeel, το πήλιγκ κρυστάλλων που διαθέτει το ιατρείο μας δρα αποτελεσματικά στην κυτταρίτιδα μέσα από την καταστροφή και τραυματισμό της περιοχής και την αναδιοργώνωση των ινών του κολλαγόνου. Τέλος, το λεμφικό μασάζ είναι μια άλλη συσκευή που διαθέτουμε στον χώρο μας και που προκαλεί σύσφιξη αλλά και βελτίωση της κυτταρίτιδας. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι δρουν από μόνες τους ή καλύτερα ακόμα συνδυαστικά σε ολοκληρωμένα πρωτόκολλα.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο, πριν την παραλία καλό είναι να γίνουν θεραπείες ενυδάτωσης και σύσφιξης, που επιτυγχάνονται με μεσοθεραπείες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες,όπως και με ειδικά πήλιγκ νανοτεχνολογίας που είναι ελεγχόμενα και γίνονται ακόμα και αυτή την εποχή. Επίσης τα εμφυτεύματα λίπους συμβάλλουν στην ανανέωση και ανάπλαση της επιδερμίδας χάρη στα βλαστοκύτταρα που περιέχουν. Μια ιδιαίτερα κενοτόμος και επαναστατική θεραπεία που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, είναι τα βιομιμητικά πεπτίδια, ουσίες που δρουν ενεργοποιώντας μηχανισμούς επούλωσης, αναδόμησης, αντιγήρανσης και ανανέωσης του δέρματος.

Η ακμή μπορεί να βελτιωθεί αποφασιστικά πριν από την παραλία, μέσα από καθαρισμό προσώπου, ειδικά πήλιγκ νανοτεχνολογίας όπως και με την δερμοαπόξεση με κρυστάλλους η οποία εκτός του ότι βελτιώνει την ενεργό ακμή, δρα αποφασιστικά και στην βελτίωση των ουλών της

Το μέλασμα, οι πανάδες και οι μελαχρωματικές βλάβες, βελτιώνονται μέσα από τα ειδικά peelings που διαθέτει το ιατρείο μας όπως και σε πιο εντοπισμένες περιπτώσεις με το λέιζερ ή την κρυοθεραπεία. Πάντως κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εκτός από την αναγκαία χρήση ειδικού αντηλιακού, καλό είναι να χρησιμοποιούνται και κρέμες αποχρωματισμού.

Συμπερασματικά, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, μπορούμε να παρουσιάσουμε έναν ανανεωμένο, σφριγηλό, φρέσκο, φωτεινό, θελκτικό και γοητευτικό εαυτό στην παραλία.

X