Αφροδισιολογία
Comments Off
Kονδυλώματα

Τι είναι τα γεννητικά κονδυλώματα;
Τα γεννητικά κονδυλώματα προκαλούνται από έναν ιό που ονομάζεται ιός του ανθρώπινου θηλώματος ή παπιλλωμαιός των γεννητικών οργάνων και της περιγεννητικής περιοχής. Συνήθως προκαλούνται από διαφορετικούς τύπους από τον τύπο ο οποίος προκαλεί τα κονδυλώματα στα χέρια και στο σώμα (κοινώς μυρμηγκιές). Πιστεύεται ότι ο ιός μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή.

Υγρές περιοχές του σώματος, όπως εκείνες των γεννητικών οργάνων, είναι ιδανικές για την ανάπτυξη του ιού.

Πόσο συχνά είναι αυτά;
Πολύ. Η συχνότητα των γεννητικών κονδυλωμάτων αυξάνεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι περίπου 6.000 νέες περιπτώσεις διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Αν και δεν θα πρέπει να θορυβηθείτε εάν ανακαλύψετε ότι έχετε γεννητικά κονδυλώματα, εν τούτοις είναι σημαντικό αυτά να θεραπευτούν. Είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζετε ότι σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές αποτελεσματικές θεραπείες.

 • Ποδοφυλλίνη
  Συνήθως με την μορφή διαλύματος ή αλοιφής. Αποτελεί ακατέργαστο παρασκεύασμα που εφαρμόζεται δύο φορές την εβδομάδα από τον γιατρό ή το νοσηλευτικό προσωπικό. Η περιοχή θα πρέπει να ξεπλένεται με νερό 6 ώρες μετά την εφαρμογή ή νωρίτερα, εάν εμφανισθεί ερεθισμός.
 • Ποδοφυλλοτοξίνη
  Αποτελεί το καθαρό πλέον δραστικό συστατικό (ποδοφυλλοτοξίνη) της ποδοφυλλίνης σε μορφή διαλύματος. Μετά την αρχική εφαρμογή από τον γιατρό, μπορείτε να εφαρμόσετε το διάλυμα και μόνοι σας στο σπίτι, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να ξεπλύνετε μετά την περιοχή.
  Βεβαίως θα πρέπει να επισκεφθείτε και πάλι τον γιατρό σας μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας για να βεβαιωθείτε ότι τα κονδυλώματα δεν έχουν επανέλθει.
 • Τριχλωροξεϊκό οξύ
  Είναι ένα οξύ το οποίο εφαρμόζεται προσεκτικά πάνω στα κονδυλώματα από τον γιατρό ή το νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Κρυοθεραπεία
  Είναι μία μέθοδος που καταστρέφει τα κονδυλώματα παγώνοντάς τα. Μπορεί να πραγματοποιηθεί συνήθως χωρίς αναισθησία.
 • Χειρουργική
  Συνήθως χρησιμοποιείται εάν τα κονδυλώματα είναι μεγάλα, πολλά σε αριθμό ή όταν βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές. Τοπική αναισθησία ή περιστασιακά γενική αναισθησία είναι απαραίτητη.
 • Άλλες θεραπείες
  Υπάρχουν πλέον επιπλέον λίγες διαθέσιμες θεραπείες, που δεν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά.
  Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει για αυτές εάν αποφασιστεί να τις δοκιμάσετε.
X